Синоптик каза кога се връща зимата и докога ще продължи

Валежите през идната седмица ще продължат около десетина дни

Синоптик каза кога се връща зимата и докога ще продължи | StandartNews.com

Източник: НоваНюз

Тази седмица цялата ще бъде лятна. Сутрешните температури ще са високи - около 10 градуса. В котловините на Югозапада - 2-3 над нулата. В средата на седмицата ще има временни увеличения на облачността, но без валежи. В неделя обаче очакваме заоблачаване и дъжд в Южна България. Това обяви синоптикът Анастасия Стойчева пред телевизия НоваНюз.

По думите й вятърът води до повишение на температурите. "Днес имаше много високи стойности в част от Дунавската равнина, Горнотракийската низина, Хасково, Стара Загора, Монтана и Оряхово - 26 градуса. Доближават се до абсолютния екстремум от 2016 г., когато на два пъти беше подобрен абсолютният рекорд в страната - 26,6 градуса", обясни тя.

Според Стойчева до средата на следващата седмица температурите ще са над климатичните норми, но ще има валежи, които ще компенсират сухото време досега. „Зимата ще продължи, протяга се във времето, като обзема част от пролетните месеци. Втората половина на февруари ще има застудяване. Валежите през идната седмица ще продължат около десетина дни, а зима ще има и през март", посочи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Dtanimir
преди 2 месеца

Никакви климатични "дрън, дрън" не са това. Отворихме си въздушното пространство за да си играят на климат иженеринг шепа извратеняци. Всичко се прави с цел да се съсипват реколти и дори най малкия човечец да не може да откъсне плод от земята си. Целта е да ни продават картонените полски плодове, щото ако има нормални, никой няма да им яде ГМО боклуците!

Откажи
Краси
преди 2 месеца

Нали? Само хамериканците ги правят тези работи. Пускат сега топлото, а пък после врътват кранчето на студеното. Големи гадоне, еййй....

Откажи
Гого
преди 2 месеца

Всеки може да ги каже тези прогнози вече 5 години едно и също стига писахте глупости

Откажи