Синоптиците ни зарадваха, какво става с времето до часове

Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 5° и 10°, в София - около 6°

Синоптиците ни зарадваха, какво става с времето до часове | StandartNews.com

На много места в равнинната част на страната и котловините днес ще бъде с ниска облачност или мъгла, в отделни райони с ръмеж. Подобрение на видимостта и разкъсване на облачността ще има в часовете след обяд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 5° и 10°, по-ниски ще останат в Северозападна България, в София - около 6°.

Над планините облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, предимно ниска. Ще духа слаб и умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В сряда и четвъртък ще бъде облачно, отново се повишава вероятността за валежи от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 метра - от сняг. През втория ден, с обръщане и усилване на вятъра от северозапад, дневните температури ще се понижат и в много райони в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Горнотракийската низина, крайните югозападни райони и по Черноморието ще вали дъжд. Има повишена вероятност за значителни количества. В петък валежите ще отслабват и спират, най-късно в Югоизточна България, където със северен вятър температурите ще се понижат, в равнинната част ще вали дъжд и сняг, в Странджа - сняг. През почивните дни и в началото на следващата седмица вероятността за валежи е по-малка, но в неделя отново временно се повишава. Облачността ще е предимно значителна. Вятърът ще отслабне. Ще бъде от изток-югоизток, по-добре изразен в Източна България. Ще се затопля, но сутрешните температури ще остават ниски - в повечето райони отрицателни или близки до 0°. Дневните ще са най-често между 2° и 7°, малко по-високи в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай