Синоптиците бият тревога! Става страшно

Предупреждение от НИМХ

Синоптиците бият тревога! Става страшно | StandartNews.com

За утре е обявен оранжев код в цялата страна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е за значителни валежи от дъжд, гръмотевични бури и силен вятър.

Утре в източната половина от страната ще духа силен юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат.

Над Западна и Централна България ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, на места значителни, с гръмотевици, очакват се и градушки.

Над Източна България преди обяд ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се вплътни и на места също ще има валежи. Максималните температури ще са в широк интервал: от 12-13° в западните райони до 26°-28° на места в Източна България.

Вечерта от югозапад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно, през нощта срещу неделя, в Североизточна България.

По Черноморието през по-голямата част от деня ще духа силен юг-югозападен вятър, който вечерта временно ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще е разкъсана, след обяд ще се вплътни и на места ще превали дъжд. Максималните температури ще бъдат 25°-28°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще облачно, с валежи, на места значителни, с гръмотевични бури; над 2500 метра ще вали сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който след обяд в ниските части временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 7°.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай