Вторник,

Симеон Славчев: В момента в Бургас се извършва престъпление, събарят къщата на твореца Владимир Николов

От: Стандарт -
1991
Симеон Славчев: В момента в Бургас се извършва престъпление, събарят къщата на твореца Владимир Николов
A
A
A

До българските медии!

До Прокуратурата на Република България!

До кмета на община Бургас!

До всички българи!

В момента в Бургас се извършва престъпление и се събаря къщата на Владимир Николов, който е художник-приложник, автор на мозайките на чинията на Бузлуджа, костницата на Ботевите четници в Скравена, таванната мозайка на операта в Плевен и др. 

Творецът е йога от близо 50 г. и има собствен метод за хармонизиране на системата - ум–дух-тяло. Владимир Николов (Вананда) има нужда от помощ, за да спре това престъпление, това нечовешко отношение и тази огромна несправедливост!

В момента в Бургас чрез измама бутат неговата къщата (намираща се на ул. Цар Самуил 47, на ъгъла на Шейновo и Самуил) и разпиляват вещите му … Моля медиите, прокуратурата, кмета на Бургас и всички българи да му помогнем и заедно да върнем справедливостта и човечността!

Телефонът на Владимир Николов е 0876543033.

Това написа във Facebook лидера на партия МИР, Симеон Славчев

Самият творец пише за проблема си във Facebook:

"Мили хора, познати и непознати,нямам думи да опиша случващото се в момента в живота ми. От два дни безуспешно се опитвам да спра разрушаването на родния ми дом и безчинстването в него. Невъобразимо е. Органите на реда не можели да направят нищо-извършителят бил предоставил някакви документи за собственост върху целия имот...Историята е дълга, грозна и нелицеприятна... Имуществото ми се изхвърля поголовно. Домът ми прилича на катакомба от кошмар. Надали скоро ще остане нещо от него. Унищожени са безценни произведения на изкуството. Изнесени са лични вещи, събирани с покойната ми съпруга дълги години.... Погромът е като след бомбардировка. Губят ми се изразните средства...Днес след поредния опит да сезирам инстанция от 112 получих отговор-господине, знаем за случая, няколко пъти звъните...и ми затвориха телефона...

Искрено благодаря за съпричастието и подкрепата на всеки един от вас. Не винаги мога да отговоря на всяко лично съобщение.В момента търся спешен начин да бъде спряно веднага разграждането на дома ми.Да защитя остатъка от него.Да съхраня малкото,което все още не е изхвърлено.Да възстановя законните си права. Което в настоящата ситуация става все по- непосилно. Благодарен съм за всяка една помощ", 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com