Симеон Славчев: Изграждането на силна, социална и индустриална държава да бъде новата ни национална кауза

Честит национален празник, българи!

Симеон Славчев: Изграждането на силна, социална и индустриална държава да бъде новата ни национална кауза | StandartNews.com

 

“Изграждането на силна, социална и индустриална държава с проспериращ и щастлив български народ трябва да бъде  новата ни национална кауза около която да се обединим”. С тези думи председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев се обърна към българските граждани и им честити националния празник. Ето какво написа още той в профила си във Фейсбук:

“Днес е ден за национална гордост. Преди 145 години Свободата на България стана възможна, защото революционната идея беше национална кауза на всеки един българин.

3-ти март доказа, че българите успяваме да постигнем целите си само тогава, когато сме единни.

Днес България и българския народ имаме нужда от нова национална кауза, която да ни обедини.

Изграждането на силна, социална и индустриална държава с проспериращ и щастлив български народ трябва да бъде  нашата нова национална кауза, но успеха и постигането на тази цел задължително минава през максимално съгласие и единение. Не случайно Апостола на Свободата Васил Левски казва „Всичко се състои в нашите задружни сили, срещу тях не може да противостои и най-силната стихия.”

Наш дълг е да изпълним завета на нашите предци и да бъдем единни като нация не само по време на националните празници, а през всичките дни от годината.

Днес повече от всякога имаме нужда да възродим духа, идеала, морала и ценностите на нашите предци, без които Освобождението на България от турско робство преди 145 години нямаше да бъде възможно.

Честит национален празник, българи! 

Дълбок поклон пред делото и паметта на българските опълченци, както и на всички руски, румънски, фински, украински, белоруски воини и на всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата и Независимостта на Родината!

Да живее и да пребъде България!”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай