Ще обявя война на шуробаджанашката мафия

Ще обявя война на шуробаджанашката мафия | StandartNews.com

Българите са гениални, но като нация сме мърша

Законът трябва да бъде един за президента и за ваксаджията, казва Жорж Ганчев

Жорж Ганчев е роден през 1939 г. в Пловдив. Учи в Спортната академия,а в началото на 60-те години емигрира в чужбина. Отначало живее в Лондон, завършва Британската академия по фехтовка, по-късно става треньор на Лондонския клуб по фектовка (1968-1973), треньор на олимпийския отбор по фехтовка на Великобритания (1968 и 1972). През 1970 и 1974 г. е световен шампион по фехтовка при професионалистите. По-късно се мести в САЩ, където завършва курсовете в театралния институт на Лий Страсбърг и Екперименталния филмов колеж "Шеруд Оукс" в Холивуд, Калифорния. През 1973-1988 г. работи като режисьор, сценарист в театър и актьор.

Бил е гост лектор в Американската академия за драматични изкуства, продуцент в киното и театъра в Англия и САЩ. Автор на 7 филмови сценария и пиеси, продуцирани в Холивуд. Има зад гърба си няколко стихосбирки и мемоари.

Участва в учредяването на СДС след 10 ноември 1989 г. Основава през 1990 г. своя партия Български бизнес блок (БББ) и става негов председател до 1996 г., когато съпартийците му организиратт "дворцов преврат" и му взимат името на партията.
Участва в изборите за президент през януари 1992 г. Получава 17% от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур. Депутат в 37-то и 38-то НС. Председател на парламентарната група на Бизнесблока (1995-2001). Оглавявал е парламентарната Комисия за радио, телевизия и съобщения.

Кандидатира се за президент в кампанията 1996 г. След разцепването на Бизнесблока, през 2001 г. оглавява нова политическа формация - Политически блок на Жорж Ганчев. Участва в първия тур на президентските избори през ноември 2001 г. и спечелва 3,38% от гласовете (95 759 гласа).

Сега Ганчев се явява на поредните президентсики избори издигнат от Християн-социалния съюз и неговата нова партия Национално патриотично обединение.

-Г-н Ганчев през 1992 г. наистина ли уплашихте "сини" и "червени", вземайки на първия тур на президнеските избори 17% ?

- За мен тогава беше чест да се върна от Лондон, където оставих най-хубавата жена в Европа - контеса Мишел, която беше фаворитка на покойната кралица Елизабет, за да служа на отчеството си. Тогава наистина с Петър Берон, който после ме изостави и предаде, получихме 17 процента от действителните гласове и сериозно уплашихме авторите на статуквото.
И това само за една седмица кампания, докато другите я водеха вече цял месец.

През 1996 г. също се кандидатирах, но тогава БСП и СДС се договориха за избора на Петър Стоянов. Въпреки това не вдигнах скандали.

А през 2001 г. подарих 100 000 гласа на Георги Първанов, докато лежах във Военна болница, повален от пневмония и апендицит.

Оперираха ме едва на седмия ден, което според беше поръчка. Е, както виждате, съм жив и здрав. Но пак не вдигнах скандали, защото така са ме учили в Англия и в САЩ - да даваш най-доброто от себе си в полза на обществото.
Както казват там, джентълменът никога не се оплаква.

- Защо след известна политическа ваканция отново атакувате креслото на "Дондуков" 2 ?

- Причината за това мое решение е проста. България потъва като държава в кладенец. През всичките тези години живот и работа на Запад хората са били добри към мен и са ми помагали. Затова не мога да стоя и да гледам безучастно какво се случва с родината ми и да не помагам със всичко, което мога - време, средства, здраве, все пак съм вече на 77 години. Готов съм да търпя всякакви удари под кръста. Но не мога да работя само за своето спасение и полза, без да давам всичко, каквото мога, на обществото.

- Какво е нужно на България сега?

- Преди всичко любов между хората. Не може да се живее вечно с тази омраза, която добива наистина все по-застрашителни размери.

Не може едно общество да оцелее, ако продължаваме все така. Ние сме наистина гениален народ, но като колектив, но като нация сме мърша. Наистина, всички тези векове на робство - византийско, турско, различните режими след това, са създали една робска писхика, която все още не можем да преодолеем. И да се отричаме от всичко.

Да вземем дори един цар Фердинанд. Ще отворя една скоба -направих сценарий за документален филм за него, но ми го откраднаха.

Сега отново съм се заел с историческата тема.

Ще направя филм за спасението на българските евреи. Искам да измия петното от българския народ. Да покажа на света цар Борис Трети, 34 депутати и други достойни българи, вдигнали се за спасението на 50 000 български евреи.

Това е било наистина подвиг по онова време, когато другите държави и народи са си траели и подличко са гледали отстрани как нацистите изпепеляват 6 милиона евреи в лагерите на смъртта.

- Какво трябва да се прави, за да вървим напред като нация ?

- Моята програма е кратка и ясна. В 10 точки съм изложил вижданията си какво е нужно днес на България в краткосрочен план. Ако стана президент, първото нещо, което ще направя, ще бъде разделение на властите с абсолютна гаранция. Няма да позволя министър-председатели и тути кванти да се обаждат по телефона в парламента и да командват какъв закон колко бързо трябва да бъде гласуван. Никога няма да има демокрация, ако само един човек управлява цялата държава.

Кои са идеите, на които залагам:
* Да се намали държавната субсидия за политическите партии от 11 на 5 лева за изборен глас.
* Да се планира и реализира още през 2017 г. защитата на българското небе без чужда намеса!
* Да се довършат модерните заграждения по южните граници на България със съответните камери и електронна техника.
* Да се пристъпи към 4 месечно задължително военно обучение за младежи над 18 г., както и доброволното обучение на женски отряди по подобие на Израел и Швейцария.
* Да се изравни частния и държавния дял във важните сектори на българското производство, вътрешна търговия, износ и АЙ ТИ технологии
* Да се върне честта и достойнството на пагона, както и заплащането на военнослужащите, полицаите и пожарникари. Алтернативата на това е изхранването на чужда армия в недалечно бъдеще.
* Еднакви права и задължения за всички български граждани. От президента до ваксаджийчето – един закон.
Борба с расизма, религиозното напрежение, гетата и изолацията на малцинствените групи в отечеството.
* Тридневни съдебни състави и бързи присъди за всички дребни и средни престъпления. И открита война срещу грабителската шуробаджанашка мафия.
* Защита на българския език, изкуство и култура от чуждите попълзновения. Но затова е нежно още от детската градина да си води активно патриотично възпитание.

Ето това са нещата, за които ще съдействам със силата на всички дадени от Конституцията права на президента.

- Основната функция на държавния глава все пак е във външнополитически план. Какво мислите за днешната ни външна политика?

- Не се прави така. Не може да се играе на дребно. Премиерът Борисов за едни канадски визи сложи подписа си под СЕТА. Без да уведомява парламент и президент. Тези визи Брюксел все едно можеше да ги наложи на Канада като част от договора. Толкова ли бяха важни? Да може нашата младеж съвсем да избяга от родината си!

А този догвор като цяло е заробващ за Европа, защото осигурява на американските корпорации, които имат филиали в Канада, да внасят безпрепятствено своите стоки в Европа. Включително ГМО продукти, против които уж се бори целият свят. Не може по телефона да се командва България какво да прави.

Така е и за Крим, и за санкците против Русия ,които са са просто безсмислени, и за много други неща.

- Все пак, като цяло президентът няма реални пълномощия ?

- Не е така. Той може да бъде душата, водачът и трибунът на нацията.

Да поощрява всичко кадърно, всички таланти -артисти, спортисти, учени, бизнесмени, които да бъдат бъдат обединени в едно -българският народ да оцелее демографски и да върви напред.

Но за това е нужна национална програма за десетки години напред, както е в Гърция.

- Голямата заплаха за Европа и България сега е мигрантската вълна?

- Така е. И ние сме на фронтовата полоса, на първата линия против това наистина страшно предизвикателство. И някои господа от Брюксел вече се е издадоха, че искат да превърнат България в септична яма за всичко, което иска да се придвижи към Европа, но не може.

Такова нещо не е било от времето на кръстоносните походи. Но тези пришълци не се вместват в нашия национален дух и идеал. Те никога няма да се интегрират.


- На времето произнесохте знаменита фраза "Не ме гледай умно, българино!" Бихте ли я повторили днес?

-Тогава противниците ми спекулираха с нея и я изопачиха в "Не ме гледай тъпо, българино!"

Аз лично гледам на българина с безкрайна любов и уважение. Защото той си е запазил азбуката, националната памет и герои. И е дал на света велики имена. Достатъчно е да спомена Асен Йорданов, Иван Ночев или академик Георги Наджаков. Липсва му само национално единение.

И ако народът не припознае Жорж Ганчев за свой президент, аз няма да му се сърдя.

Той е суверенът, който ще реши кой трябва да го управлява и кой да го представя пред другите народи. Дали човек с връзки по цял свят, или някой доморасъл политик, току що слязъл от самолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай