Вторник,

Шок! Това ли е новата минимална заплата

От: Агенция Стандарт -
1979
Шок! Това ли е новата минимална заплата
A
A
A

„Нарастване на минималната работна заплата с 15-18% - до 2027г. 3 100 лв., искаме 15% увеличение на пенсиите, коефициентът на заместване да достигне 7%, като затова са нужни 40 млрд. през 2027г. при сегашни 24 млрд. Всички тези искания са постижими“. 

Това заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БГНЕС. 

„Нашите очаквания са в следващите 4 години да добавим поне 12-13 млрд. лв. към нашето БВП дори със забавените темпове на растеж. 225 млрд. поне трябва да бъде БВП“, подчерта синдикатът.

"Ние настояваме да има работещо правителство, защото преди всичко трябва да има бюджет. Липсващите стабилност и предвидимост в различните сектори на икономиката ни кара да искаме още повече тази устойчивост“, каза още той

„Ние трябва да развием енергийната ни система, така както сме го правили години наред. Да възстановим прозрачността на финансиране по министерства, както и да дадем яснота как ще се справи икономиката с зелената дигитализация. С умерени и премерени крачки трябва да стигнем до Еврозоната и Шенген. Ние не мислим, че е възможен бюджет 2023г. с 3% дефицит по ред причини. Кой е виновен за това, сигурно ще стигнем до едно и също мнение“, заяви още Димитров.

"За нас продоволствената криза, в която все повече изпада България, продължава от години. Ако сега не бъде овладяна ситуацията със спекулата, няма как да бъде убеден нито един гражданин, че влизайки в Еврозоната няма да има спекула. Това, което се случи в Хърватия, няма как да се възпрепятства, ако няма действия сега“, допълни още Пламен Димитров.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com