Шок с цените от утре! Изненадата

Тя ще зарадва потребителите

Шок с цените от утре! Изненадата | StandartNews.com

Потребителите ще бъдат приятно изненадани от новина, свързана с много важни стоки във веригите.

Цените на минимум 50 храни в големите търговски вериги, които са се включили в кампанията на Министерството на икономиката, ще бъдат по-ниски от утре - 15 ноември. Те ще бъдат брандирани с логото на "Достъпно за вас", информират от БТА.

"Инициативата започва поетапно в партньорство с повечето от по-големите търговски вериги, като се водят разговори и с по-малки регионални такива.

Целта е да се гарантират най-достъпните цени на дадени стоки от малката потребителска кошница", коментира за БТА министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.

Инициативата на ведомството трябваше за започне от 1 ноември, но Министерството изчакваше становище на Комисията за защита на конкуренцията по Декларацията за партньорство с търговските вериги, които проявят интерес към включване в кампанията на Министерството. Целта на инициативата е да бъдат постигнати трайно ниски цени за българските потребители.

На седмична база в Министерството на икономиката и индустрията ще се прави анализ, за да се следи динамиката на цените. В следващ етап на сайта на ведомството потребителите ще могат да намерят намалението на продукта и ще видят откъде могат да го закупят.

Инициативата се реализира в партньорство между Министерството на икономиката и индустрията и всеки отделен бизнес оператор, доброволно приемащ условията на инициативата, и обхваща осигуряване на седем продуктови групи от малката потребителска кошница, отговарящи на обичайните изисквания за качество и съдържащи всички необходим продукти за разнообразно хранене, а това са:
хляб, захар и зърнени храни, включващи брашно, хляб, тестени изделия, макарони, захар, варива, включващи ориз, зрял боб, леща, грах, нахут, месо и месни продукти, включващи прясно свинско месо, прясно пилешко месо, риба, малотрайни колбаси, трайни колбаси, мляно месо (кайма), мляко, млечни продукти и яйца, включващи прясно мляко между 1 процент и 4 процента масленост, UHT млека, кисели млека, кашкавал, сирене бяло саламурено, извара, яйца, плодове, включващи ябълки, грозде, цитрусови и южни плодове, други пресни и замразени плодове, зеленчуци, включващи домати, краставици, зеле, пипер, зрял лук, чесън, праз, кореноплодни зеленчуци, листни зеленчуци, други пресни зеленчуци, картофи, консервирани зеленчуци и продукти на зеленчукова основа, животински и растителни масла и мазнини, оцет и сол, включващи млечни масла, олио, оцет, сол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай