Шофьор събра очите на катаджиите. Рекордни промили

Шофьорът е арестуван

Шофьор събра очите на катаджиите. Рекордни промили | StandartNews.com

Шофьор събра очите на катаджиите. 33-годишен мъж бе хванат с 5,11 промила алкохол на Околовръстното шосе в София, предаде Нова тв. Тестовете са отчели и употреба на канабис. Надрусаният и пият водач е бил задържан без да окаже съпротива при ареста.

„Преди да направим тестовете водачът беше силно притеснен, трепереше, държеше се неадекватно”, заяви инспектор Виден Димитров. „В моята практика това е най-високата измерена стойност на издишан алкохол”, каза още той.

Миналата седмица полицията започна акция срещу пияни и дрогирани шофьори. Досега са проверени 9137 моторни превозни средства, извършен е контрол на 12 299 водачи и пътници. До момента са съставени 2467 фиша и 723 акта за установени административни нарушения.

Само вчера са заловени 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а деветима – с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, съобщават от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай