Неделя,

Шефът на "Брикел": Всичко е нормите, Сандов да покаже проверките

От: СТАНДАРТ -
2285
Шефът на "Брикел": Всичко е нормите, Сандов да покаже проверките
A
A
A
  • "Редно е екоминистърът да извади протоколите от проверката и да се видят реалните стойности от замерванията", подчерта Янилин Павлов

Всичко в ТЕЦ "Брикел" е в нормите и границите, които са ни поставени. Редно е, министър Сандов да извади протоколите от извършената проверка, и да се видят реалните стойности от замерванията на въздуха в района на Гълъбово. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв изпълнителният директор на ТЕЦ „Брикел” Янилин Павлов в отговор на изказването на премиера в оставка Кирил Петков, че проверка в ТЕЦ „Брикел” е показала множество нередности, включително огромно замърсяване на въздуха в района.

ВИЖ ОЩЕ: Брикел изобличиха Борислав Сандов с видео

„Черният пушек, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прах, който се формира от горене на въглища от мини „Марица Изток”, които са с по-високо пепелно съдържание. Ние в момента им помагаме и поемаме най-лошите им въглища, докато те оправят ситуацията в рудник 2. Предприели сме ред мероприятия, за да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов казва и се тиражира като снимки в медиите – не изглеждаме много добре, но има факти, от които това нещо е породено. Постоянно извършваме замервания – с наши собствени измервателни уреди в Гълъбово. Постоянно сме проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Нека министър Сандов да извади показанията на тези уреди”, подчерта той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички