Шефът на "Брикел": Всичко е нормите, Сандов да покаже проверките

Така ще се видят реалните стойности, каза Янилин Павлов

Шефът на "Брикел": Всичко е нормите, Сандов да покаже проверките | StandartNews.com
  • "Редно е екоминистърът да извади протоколите от проверката и да се видят реалните стойности от замерванията", подчерта Янилин Павлов

Всичко в ТЕЦ "Брикел" е в нормите и границите, които са ни поставени. Редно е, министър Сандов да извади протоколите от извършената проверка, и да се видят реалните стойности от замерванията на въздуха в района на Гълъбово. Това заяви в студиото на „Събуди се” по Нова тв изпълнителният директор на ТЕЦ „Брикел” Янилин Павлов в отговор на изказването на премиера в оставка Кирил Петков, че проверка в ТЕЦ „Брикел” е показала множество нередности, включително огромно замърсяване на въздуха в района.

ВИЖ ОЩЕ: Брикел изобличиха Борислав Сандов с видео

„Черният пушек, който се вижда от комините на ТЕЦ-а е прах, който се формира от горене на въглища от мини „Марица Изток”, които са с по-високо пепелно съдържание. Ние в момента им помагаме и поемаме най-лошите им въглища, докато те оправят ситуацията в рудник 2. Предприели сме ред мероприятия, за да ограничим запрашаването. Това, което екоминистърът Борислав Сандов казва и се тиражира като снимки в медиите – не изглеждаме много добре, но има факти, от които това нещо е породено. Постоянно извършваме замервания – с наши собствени измервателни уреди в Гълъбово. Постоянно сме проверявани от Изпълнителната агенция по околната среда и водите. Нека министър Сандов да извади показанията на тези уреди”, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай