Щастлива развръзка за Анита. Оперират я в понеделник

Вълна от съпричастност се надигна в подкрепа на 19-годишното момиче

Щастлива развръзка за Анита. Оперират я в понеделник | StandartNews.com

Майката на 19-годишната Анита Чобанова от Асеновград, която се нуждае от трансплантация на черен дроб, ще ѝ стане донор. Операцията ще бъде извършена в понеделник, съобщи приятелят на момичето Иван Димитров пред bTV. 

"Дългоочакваният момент почти настъпи. Няма да крия, че се притеснявам. Но благодарение на вашата подкрепа знам, че не съм сама", коментира и самата Анита, която на 22 февруари замина за животоспасяваща операция в Истанбул. Тя ще бъде извършена в понеделник. 

Вълна от съпричастност се надигна в подкрепа на 19-годишното момиче и за дни бяха събрани 180 000 лева в Пловдив и Асеновград. Анита, която е студентка и в същото време работи и се грижи за малкото си братче, страда от остра чернодробна недостатъчност. Единственото спасение е трансплантация. С нея на 22 февруари замина и баща ѝ Живко Чобанов, но след серия изследвания и тестове се оказа, че той не може да ѝ стане донор.

Родителите на Анита са разведени, а тя живее с баба си. От чужбина за Турция обаче замина и нейната майка. 

"Тази сутрин хирургът ни съобщи, че трансплантацията ще е в понеделник", уточни приятелят на Анита, който беше в основата на кампанията за набирането на средствата. Момчето благодари още веднъж на всички, които откликнаха. "Без вас нямаше да стигнем дотук", казва с благодарност 19-годишната студентка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай