Сряда,

Кристиан си е мислил, че света е създаден за него

От: Редактор -
A
A
A

"В първия момент не повярвах на новината за смъртта на Милен Цветков и дори реших, че е фалшива такава. С него се познавахме, работили сме заедно. В момента, в който се качваш да шофираш в такова състояние най-вероятно в главата ти няма нищо, защото си тотално неадекватен.

Важно е какво е в главата на този тип хора, че да решат да правят тези неща. Преди да употребят наркотиците, те имат техническо време да разсъждават, какво биха могли да направят." Това заяви криминалният психолог Тодор Тодоров пред NOVA.

По негови думи, Кристиан Ниеколов е правил това и преди. "Бих се изненадал, ако семейството и приятелите му кажат, че не знаят за нещата, които е вършил", казва Тодоров.

Психологът е на мнение, че когато има проблем с детето, това показва, че има такъв и в семейството. За да не забелиш, че детето ти взима наркотици, означава, че нямаш задълбочен контакт с него и се отнасяш много неглижирано към случващото се.

"Категорично смятам, че няма начин това да се случва, на този младеж, за първи път. Без значение, какво ще казват роднини и приятели, за да го оневинят и да го освободят от отговорност.

В този случай тази отговорност е много по-голяма от това, че е убил един човек. Когато гледах записите от инцидента видях, че убитите са могли да бъдат още 10", казва Тодоров. Според него автомобилът влиза с много голяма скорост, достатъчна да помете много коли, а не само една.

"Най-вероятно е това момче да е от този тип младежи, които смятат, че светът е създаден за тях. Те мислят, че каквото и да се случи ще им се размине. Смятам, че ако след година, когато същинското дело започне, журналистите не се интересуват будно от случая, присъдата на Кристиан може да бъде доста по-лека", каза психологът.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо
Аватар на автора

BezEmotsia

Кристиян заслужава затвор. Но по описаните травми може да се прави допускането, че Милен Цветков не е бил с колан, което е съпричиняване при резултата от катастрофата. Ако Милен е бил с колан, едва ли щеше да има смърт, а Кристиян щеше да се отърве с як пердах и с парите на майка си. Ама сега - Кристиян ще получи по-малка присъда

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички