СЕМ няма да сменя шефове на БНР

Има обаче конфликт между генералния директор и УС

СЕМ няма да сменя шефове на БНР | StandartNews.com

СЕМ няма основание да сменя състава на Управителния съвет на Българското национално радио. Счупена е обаче комуникацията между генералния директор на БНР Андон Балтаков и тримата членове на Управителния съвет, които подадоха сигнала за негови нарушения до прокуратурата, СЕМ, АДФИ и МС, но трябва да се намери сцеплението.

Това заключение направи шефката на СЕМ Бетина Жотева, след като медийният регулатор изслуша членовете на съвета, съобщи "Канал 3".

В края на миналата седмица пък СЕМ привика и самия Балтаков. Причината бяха описаните нарушения с договори и обявена обществена поръчка за доставка на ел.ток, за които алармира УС. По-късно 53 журналисти от БНР обявиха в подписка, че подкрепят директора си и поискаха смяната на Управителния съвет.

"На УС не му е лесно да работи с трима директори за 8 месеца", констатира Жотева след срещата. И двете страни, по думите й, се оплакали една от друга, но заявили, че искат да работят заедно.

Досега УС е подкрепял всяко от предложенията и решенията на генералния директор, но явно Балтаков им няма доверие, казаха негови членове..

Стефан Ташев изрази изумление също така, че организираната подписка от 53 водещи журналисти в подкрепа на генералния директор се води от членове на администрацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай