Четвъртък,

СЕМ няма да сменя шефове на БНР

От: Редактор -
СЕМ няма да сменя шефове на БНР
A
A
A

СЕМ няма основание да сменя състава на Управителния съвет на Българското национално радио. Счупена е обаче комуникацията между генералния директор на БНР Андон Балтаков и тримата членове на Управителния съвет, които подадоха сигнала за негови нарушения до прокуратурата, СЕМ, АДФИ и МС, но трябва да се намери сцеплението.

Това заключение направи шефката на СЕМ Бетина Жотева, след като медийният регулатор изслуша членовете на съвета, съобщи "Канал 3".

В края на миналата седмица пък СЕМ привика и самия Балтаков. Причината бяха описаните нарушения с договори и обявена обществена поръчка за доставка на ел.ток, за които алармира УС. По-късно 53 журналисти от БНР обявиха в подписка, че подкрепят директора си и поискаха смяната на Управителния съвет.

"На УС не му е лесно да работи с трима директори за 8 месеца", констатира Жотева след срещата. И двете страни, по думите й, се оплакали една от друга, но заявили, че искат да работят заедно.

Досега УС е подкрепял всяко от предложенията и решенията на генералния директор, но явно Балтаков им няма доверие, казаха негови членове..

Стефан Ташев изрази изумление също така, че организираната подписка от 53 водещи журналисти в подкрепа на генералния директор се води от членове на администрацията.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички