СЕМ избра временен директор на БНР

Това е Милен Митев

СЕМ избра временен директор на БНР | StandartNews.com

С 4 гласа "За" Милен Митев беше избран за временно изпълняващ длъжността директор на БНР. Според председателя на СЕМ Бетина Жотева, новият директор на БНР трябва да бъде човек, чийто професионален опит е натрупан именно в Националното радио.

"Това е голямо вълнение за мен, прекарал съм по-голяма част от кариерата си в БНР, ще работя за запазване на спокойната атмосфера в радиото", каза Митев.

С три гласа "За" и един "Въздържал се" беше приета оставката на вече бившия директор на БНР Андон Балтаков. Оставката приеха със съгласие Бетина Жотева, София Владимилова, Галина Георгиева, предаде БНТ.

Заседанието беше проведено при непълен състав- само четирима души, тъй като номинираната за член на СЕМ Соня Момчилова, все още е в противоречие със Закона за радио и телевизията, тъй като е собственик на капитал на фирма "План Ц".

Това не е първият път, при който г-н Балтаков изказва желанието си да подаде оставка.

Розита Еленова гласува "Въздържал се", като определи оставката на Андон Балтаков като безотговорна постъпка, а поведението му като "нестабилно психическо". "Той имаше своето лабилно психическо отклонение с подаване и неподаване на оставки назад във времето.", каза още Еленова.

Тя повдигна въпроса за определените от Балтаков "дълбоко" лични мотиви да напусне. Според нея това напомня за извинителните бележки в училище и изрази възмущение, че той не е споделил какви са тези причини.

Председателят на СЕМ заяви, че работата на досегашния изпълнителен на БНР е била ползотворна, но причините му за оставка ще бъдат уважени. Бетина Жотева призна, че е опитала да разубеди Балтаков, но решението му е категорично. "Надявам се оставката му да не бъде използвана в политическата обстановка. Лични причини на Балтаков са основателни и не бива да спорим."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай