Счупен карабинер причинил падането на цирковата платформа в САЩ

Счупен карабинер причинил падането на цирковата платформа в САЩ | StandartNews.com

Карабинерът, който е държал платформата във въздуха над манежа, на който пострадаха акробати, се е счупил на три части. Той е причината за инцидента в цирка "Ринглин". Това съобщи Нова тв, позовавайки информация на властите в щата Род Айлънд.

Конструкцията, на която висели акробатите, се държала единствено на една Д-образната скоба. Не е ясно дали карабинерът е бил неизправен или е бил монтиран неправилно.

От цирка обясниха след инцидента, че разполагат със специален екип, който е постоянно с трупата и прави проверки на конструкциите преди всяко представление.

Стандарт Нюз припомня, че при трудния цирков номер пострадаха осем акробатки, сред които българката Виктория Мадейрос, както и още един цирков артист, който е бил долу на манежа.

Нашата сънародничка е в сравнително добро състояние. Тя се възстановява след трета хирургическа операция, каза съпругът й Андрей в разговор с кореспондент на Нова ТВ. Той уточни, че жена му има метална шина в областта на врата.

Сериозно е състоянието на още четири от колежките на Виктория, като за две от момичетата не могат да се дадат гаранции дали ще могат да ходят отново, стана ясно от медиците. Други две акробатки вече са изписани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай