Сашо Диков опустоши БНТ! Мощна атака

Заради кандидатурата си за поста генерален директор

Сашо Диков опустоши БНТ! Мощна атака | StandartNews.com

"На първо място - трябва да спре тази катастрофа. Второ, смятам, че имам опита и знанията да го направя. И трето, все пак изкарах 15 години в БНТ, там започнах, имам сантименти и съм задължен на медията. Без нея сигурно щях да съм някакъв анонимен треньор по ски или преподавател в спортна катедра."

Така коментира пред Марица кандидатурата си за генерален директор на БНТ Сашо Диков.

"Програмата е някакъв „тюрлю гювеч“. То не може да я прочетеш, камо ли да гледаш. Има едно предаване „Музика безкрай“. Е, това е БНТ. Една безгрижна музика си върви в ефира. Ясно беше липсата на позиция, тоталното навеждане пред Бойко Борисов. Но случилото се на 10-11 юни също е потрес.

БНТ не каза нито дума за посещението на самолета с премиера Петков и Лена Бориславова до Солун! Та там бяха всички лидери на Западните Балкани плюс Шарл Мишел. Нито дума. Пак тогава се появи един клип с премиера.  Аз не казвам дали някой пипа друг по задника. Но отново - нито дума по БНТ.

БНТ трябва да има силна публицистика. Другото е да се профилират останалите канали и премахнат всички предавания с нулев рейтинг. Вие знаете ли, че има някакви предавания за култура и какво ли не с 0,00 процента рейтинг. Нека спортният канал си е спортен, да има един с леко съдържание. Не този “тюрлю гювеч“.

И петанка ще се гледа, ако знаеш как да го направиш", каза още Диков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай