S класа брейк в "Надиграването"

S класа брейк в "Надиграването" | StandartNews.com

Звездните американски състезатели по брейк танци се изправят срещу най-талантливите отбори от целия свят в премиерната лента "Надиграването". Битката на годината се води за най-желаната титла в хип-хоп културата. Експлозивният и вдъхновяващ филм, режисиран от Бенсън Лий, е базиран на неговата документална творба със същото заглавие и разглежда в детайли света на популярния сред младежите уличен танц брейк.

Хип-хоп звездата Данте Греъм (Лаз Алонсо) управлява бизнес за милиард долара благодарение на репутация си на бивш брейк танцьор. Сега той възнамерява да върне бляскавата репутация на САЩ в тази област. За целта изгражда национален отбор мечта, който да спечели легендарната хип-хоп битка на годината в Монпелие.

Греъм се обръща към стария си приятел и бивш съотборник Джейсън Блейк (Джош Холоуей) с предложение да тренира отбора. Заедно с помощник-треньора Франклин (Джош Пек) и хореографката Стейси (Кейти Лоц) Блейк ще трябва да превърне тринадесет твърдоглави индивидуалисти в дисциплиниран, сплотен и шлифован тим, който да бъде на висота за състезанието. Но само седмици преди конкурса вътрешното съперничество между танцьорите Рустър (Крис Браун) и Ду Нок (Джон Круз) разделя групата на две непримирими фракции. В същото време Блейк се бори да преодолее отчаянието и пристрастеността си към алкохола, в които е потънал след загубата на детето и съпругата си в трагичен инцидент. Ако членовете на американския отбор мечта искат да спечелят световното първенство по брейк танци за първи път от 15 години, ще трябва първо да се преборят с жестоките си лични демони.

"Съвременните тематични филми най-често се придържат към една линия - балерина среща уличен танцьор, той й вдъхва енергия, а тя го цивилизова. Този сюжет е познат до болка, така че това бе последното нещо, което исках да направя. Стигнахме до идеята да го превърнем във филм за спорта. Става въпрос за състезание, а и на физическо ниво танцьорите са равностойни на елитни спортисти", казва режисьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай