Рязка промяна във времето. Симеон Матев би аларма за голяма аномалия

Температурите падат с 10 градуса

Рязка промяна във времето. Симеон Матев би аларма за голяма аномалия | StandartNews.com

Рязка промяна идва във времето. Алармата би климатологът Симеон Матев.

„Предстои промяна във времето, голяма е динамиката в момента – много са високи нощните температури”, заяви пред Нова тв експертът. Той цитира данни, според които в Хасково 6 поредни дни са отчели рекорд за висока температура.

„Тези рекорди са с 2-3 градуса повече от старите. Обикновено рекордите се подобряват с десети от градуса, докато сега има подобрения и с 4-5 градуса на места”, заяви Матев.

По думите му януари е бил поредният най-топъл месец от 1850 г. като данни за целия свят. В България и Европа аномалията е с малки стойности – около 2 градуса. Все пак Матев прогнозира, че тази зима ще е в топ 3 на най-топлите зими за България. 

Предстои понижение на температурите – с 10-ина градуса, но ще останат над нормите за февруари. По-студено ще бъде в края на месеца. Това топло време не е нормално за природата, коментира Матев.

От сряда до края на месеца се очакват хубави дни за скиорите, прогнозира още климатологът Симеон Матев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи