Петък,

Русия за дългата ръка на Кремъл: Болни фантазии

От: СТАНДАРТ -
144
Русия за дългата ръка на Кремъл: Болни фантазии
A
A
A

Болни фантазии и коварни интриги за "дългата ръка на Кремъл" нарече Русия опитите на загубили постовете си български длъжностни лица да обяснят отстраняването си.

"За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постовете си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на "дългата ръка на Кремъл".", написаха от руското посолство в София в профила си във Фейсбук.

Повод явно за изявленията на уволнения директор на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов, който онзи ден обяви: "Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл, а също така и координирани действия с един известен безнесмен с много обвинения".

"Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България, ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства", пишат още от руското посолство.

"Що се отнася до вашата уж "успешна борба с руски шпиони", която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите", допълват още от дипломатическото представителство на Москва.

"Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро", завършва съобщението на руското посолство.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички