Русия с изненадваща оферта за наши студенти

Спряха газа, но не спират безплатното обучение

Русия с изненадваща оферта за наши студенти | StandartNews.com

В разгара на войната Русия спря газа за България и пренасочи туристите си към други дестинации, но изненада българските студенти със зарибяваща оферта за образование.  От българския офис на Россотрудничество разпространиха новите условия за следване в куп руски университети за следващата академична година.

България запазва квотата си и 100 наши студенти, които безплатно ще получат висше образование в Русия, съобщи Тимур Дудаев, временно изпълняващ длъжността ръководител на Руския културно-информационен център в София.

От кандидатите не се иска нищо, и това е предимството на руската програма. „Програмата на руското правителство поставя минимални изисквания по подадените документи от кандидатите, а на випускниците не налага абсолютно никакви задължения. Можете да прекъснете обучението си по всяко време, можете да го завършите и да напуснете страната - всичко зависи от желанието на студента“, разясни Тимур Дудаев.

Като цяло университетите, участващи в тази програма, предлагат програма за обучение на руски език. Някои реализират двуезични програми, а още по-малко преподават на английски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай