Румен Ралчев: Илияна Йотова получи награда "Рицар на годината" заради работата ѝ с НПО

"Трима тамплиери и около 60 масони са в настоящия парламент"

Румен Ралчев: Илияна Йотова получи награда "Рицар на годината" заради работата ѝ с НПО | StandartNews.com

Вицепрезидентът Илияна Йотова получи награда "Рицар на годината" заради работата ѝ с гражданските организации.

Това каза пред БНР акад. Румен Ралчев, велик приор на Ордена на рицарите тамплиери.

"В ресора на Илияна Йотова са и контактите с неправителствените организации (НПО). Личното ми наблюдение, срещайки се на мероприятия на различни видове организации, на които срещам много често и г-жа Йотова, която поема изключително активна позиция и дава пример за това как един държавник трябва да уважава и да работи с гражданските организации, които са огромен резерв за помирение на обществото". 

Ралчев обясни, че т.нар. тайни общества в България са явни, защото по изискванията на закона са регистрирани като граждански организации:

"След демократичните промени през 1989-а г. в страната навлязоха почти всички такива движения и ордени от света. Тамплиерите са около 500 души, това ни прави най-голям Тамплиерски орден в Европа и втори в света. Орденът е регистриран като гражданска организация и има разклонения в почти всички областни градове. Работата ни е свързана с разширяване на диалога между християнските църкви и прехвърляне на мостове към други вероизповедания с цел намаляване на напрежение на верска основа, ако съществува такова".

Трима тамплиери и около 60 масони са в настоящия парламент, посочи той и добави, че и в Министерския съвет има няколко души, но те не са на ниво министри.

Има 6 Велики масонски ложи и 7-8 хиляди действащи масони в България, обяви Румен Ралчев и уточни, че над 15 000 са минали през масонството и са "приспани".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Д.Маринова
преди 2 месеца

От дейността на парламента не личи,че има толкова масони-депутати в него.

Откажи
Богат. Беден
преди 2 месеца

ТЯ. Е. РИЦАР. НА. КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОСТОТИЯ.

Откажи