Румънски шофьор разби България! Тежки обвинения

Които излизат по основни румънски медии

Румънски шофьор разби България! Тежки обвинения | StandartNews.com

Тежки думи за страната ни от съседите.

Румънски шофьор на камион се оплака, че българите не полагат усилия да отпушат движението в граничната зона с Румъния и прави разкрития как се печелят пари от превозвачите, пишат местните медии, а новината е отбелязана като "ексклузивна". През цялото това време местата близки до границата между Румъния и България са потънали в мръсотия и замърсяване, коментира той.

"Постоянно има опашка от 30 километра. Българската страна не работи за рационализиране на трафика. В Русе например стоиш на паркинга 27 часа плюс още 5 часа влизаш на паркинга. Добавете още 6 часа, за да излезете от паркинга. Отнема общо около 40 часа", каза шофьорът пред G4Media, цитирана от най-рейтинговия телевизионен канал ProTv.

Според сайта на Гранична полиция на Румъния в четвъртък сутринта шофьорите на камиони е трябвало да чакат 360 минути в Гюргево, 200 минути в Калафат и 90 минути в Негру Вода на излизане от страната. На влизане в Румъния времето за изчакване от Гранична полиция е Калафат - 250 минути, Гюргево - 40 минути и Негру Вода - 360 минути.

Шофьорите обаче твърдят, че официалните данни не са верни. "Опашката е 30 километра. Това означава минимум 30 часа. И това е така, защото има и автомобили Евро 6, които трябва да отиват за почивка след 15 часа чакане на опашка, защото вече нямат график", разказва шофьор. 

В България има 5 километра опашка в Бяла, град близо до Русе, уточнява медията, след това 6 километра за влизане на паркинга. А на паркинга намираш 500 коли отпред, които са влезли и чакат реда си", разказва шофьорът. 

Тези опашки, които се поддържат независимо от сезона, събраха повече и повече трафик тези дни поради прекъсване на тока от румънска страна след виелицата. 

Шофьорът казва, че граничната дейност се е превърнала в бизнес, който може да донесе около 400 хиляди евро на частен оператор.

Шофьорът обяснява, че в Русе има паркинг, където "трябва да се регистрирате, за да влезете в бюрократичните процедури". Но всичко струвало пари. 

Големите опашки на румънско-българската граница, които са целогодишно, тревожат българите в близост до най-натоварените митнически пунктове. Разрешението на ситуацията се вижда от български медии, които подчертават, че това ще свърши чрез влизането на двете държави в Шенгенското пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай