Родители търсят трупа на бебето си 4 месеца

Родители търсят трупа на бебето си 4 месеца | StandartNews.com

Бургас. Младо семейство от Бургас преживява четвърти месец дните си като във филм на ужасите. Те търсят от февруари истината за бебето си. Тогава то се ражда в МБАЛ "Черноморска", а лекарите им съобщават, че е мъртвородено. Майката и таткото не получават телцето от клиниката. Едва преживели мъката си, разбират, че в общинската администрация на Бургас освен смъртен акт на името на бебето има издаден и акт за раждане.

"Имам много сериозни съмнения какво се е случило с бебето ми, но повече от това не мога да коментирам", каза майката Нина пред "Стандарт". От клиниката обаче обясняват, че детето действително е родено мъртво, а аутопсията е направена от лекар от Сливен. Трупчето било погребано от частна агенция, наемана в такива случаи от медицинското заведение. Къде е гробът на бебето обаче, никой не успява да посочи. След 4 месеца издирване на истината за детето им родителите му вече са подали сигнал за случая в прокуратурата в Бургас.

МБАЛ "Черноморска" отказва да коментира слухове, докато няма постъпила официална жалба. "Починалото новородено е загробено според всички правила и изисквания", лаконично заявиха от пресцентъра на МБАЛ "Черноморска".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай