Петък,

Родители скочиха срещу онлайн ученето: Децата ни остават неграмотни

От: Рачо Рачев, сн. БТА -
121
Родители скочиха срещу онлайн ученето: Децата ни остават неграмотни
A
A
A

Родители на малки ученици се събраха на протест пред сградата на РЗИ-Пловдив и се обявиха срещу дистанционното обучение в училищата, предаде БТА.

"Смятаме, че онлайн обучението повлиява негативно на нашите деца и децата не получават знанията, които трябва да усвоят и остават неграмотни. Смятаме също така, че дистанционното обучение не влияе добре и на здравето им. Моето дете например всеки ден след онлайн училището има болки в очите и в главата, също така обездвижването и липсата на социални контакти с други деца влияе негативно на тяхната физика и психика", сподели Недялка Бачева, родител на първокласничка.

По отношение на тестването на децата всеки родител има субективно отношение, каза Ралица Бакоева, майка на деца в първи и шести клас. "Аз лично не желая децата ми да бъдат тествани, но си давам сметка, че няма как да няма компромис и си давам сметка, че това е неизбежно", каза още Ралица Бакоева.

"Нашето искане е едно и то е децата ни да ходят присъствено на училище. Там, където им е мястото - в клас, в училище", категоричен бе Йордан Попов, един от организаторите на протеста. "Не сме съгласни и с тези заповеди от днес за вчера", добави той.

Според него би било добре в бъдеще да има поне една седмица гратисен период, за да могат родителите да реагират и да си уговорят отсъствието от работните места с работодателя (с болнични или отпуск).

"Малките деца нямат умения да работят на компютри, затова в такава ситуация родителят трябва да е до тях. Аз имам две деца в първи и във втори клас, ние трябваше много бързо да осигурим и втори компютър, а и двамата родители се наложи да сме вкъщи, за да им помагаме, защото във всяка стая се учи по различен учебен материал", сподели още Йордан Попов.

Недоволните родители бяха инициирали и подписка против онлайн обучението на децата от началното образование.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички