Родители скочиха срещу онлайн ученето: Децата ни остават неграмотни

Дистанционното обучение не влияе добре и на здравето на децата, казват родителите

Родители скочиха срещу онлайн ученето: Децата ни остават неграмотни | StandartNews.com

Родители на малки ученици се събраха на протест пред сградата на РЗИ-Пловдив и се обявиха срещу дистанционното обучение в училищата, предаде БТА.

"Смятаме, че онлайн обучението повлиява негативно на нашите деца и децата не получават знанията, които трябва да усвоят и остават неграмотни. Смятаме също така, че дистанционното обучение не влияе добре и на здравето им. Моето дете например всеки ден след онлайн училището има болки в очите и в главата, също така обездвижването и липсата на социални контакти с други деца влияе негативно на тяхната физика и психика", сподели Недялка Бачева, родител на първокласничка.

По отношение на тестването на децата всеки родител има субективно отношение, каза Ралица Бакоева, майка на деца в първи и шести клас. "Аз лично не желая децата ми да бъдат тествани, но си давам сметка, че няма как да няма компромис и си давам сметка, че това е неизбежно", каза още Ралица Бакоева.

"Нашето искане е едно и то е децата ни да ходят присъствено на училище. Там, където им е мястото - в клас, в училище", категоричен бе Йордан Попов, един от организаторите на протеста. "Не сме съгласни и с тези заповеди от днес за вчера", добави той.

Според него би било добре в бъдеще да има поне една седмица гратисен период, за да могат родителите да реагират и да си уговорят отсъствието от работните места с работодателя (с болнични или отпуск).

"Малките деца нямат умения да работят на компютри, затова в такава ситуация родителят трябва да е до тях. Аз имам две деца в първи и във втори клас, ние трябваше много бързо да осигурим и втори компютър, а и двамата родители се наложи да сме вкъщи, за да им помагаме, защото във всяка стая се учи по различен учебен материал", сподели още Йордан Попов.

Недоволните родители бяха инициирали и подписка против онлайн обучението на децата от началното образование.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай