Сряда,

Ревизоро обеща 50 години вода в Бургас

От: Редактор -
A
A
A

Водна криза в Бургаска област няма да има. Това обяви след национално съвещание с областната управа на града министъра на околната среда и водите Емил Димитров. До 20 февруари трябва да бъде направен довеждащ водопровод, който да осигури резервно водоснабдяване на града, уточни той. За да бъдат изпълнени в срок процедурите, областната управа в града ще обяви бедствено положение.

10 километра водопреносна мрежа трябва да бъде изградена, за да се свържат язовирите „Ахелой“ и „Порой“ към деривация-Бургас. Това се налага заради критично пониженото ниво на язовир „Камчия“, от който се снабдява с питейна вода голяма част от Бургаска област.

До 20 февруари ще бъде изградена водопреносната мрежа и ще се извърши ремонт на язовирите „Ахелой“ и „Порой“, обяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

За да се ускорят процедурите за осигуряването на резервни количества питейна вода за Бургаска област се налага да бъде обявено бедствено положение, а с решение на Министерския съвет собствеността на двата язовира – „Ахелой“ и „Порой“ да се прехвърли на областната управа в Бургас, каза още Емил Димитров.

В заключение той заяви, че осигуряването на резервно водоснабдяване за Бургаска област и Южното Черноморие е проект, който ще гарантира, че водна криза няма да има през следващите 50 години.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички