Ресторантите отварят, връщат зелените коридори

Личните лекари в страната започват ваксинация

Ресторантите отварят, връщат зелените коридори | StandartNews.com

От днес ресторантите отварят врати. Те могат да работят от 6:00 ч. до 23:00 ч. при 50% заетост. Дискотеки – бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове отварят врати след месец - от 1 април.

Изискванията към заведенията са още на маса да не стоят повече от 6 души на маса, а персоналът да носи защитна маска за лице.

Отново от 1 март, в часовия диапазон между 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

От днес започва възстановяването и на „зелените коридори” за ваксинация. Кабинетът в Александровска болница започва работа в 8,30 ч., в „Пирогов” – от 13 ч. Преди това в спешната болница могат да се ваксинират хората от приоритетните фази.

Много ваксини бяха транспортирани в страната. В Пловдив, Бургас, Добрич и Хасково инжекциите са при личните лекари и те могат да започват поставянето им на желаещите пациенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай