Вторник,

Решено! Картата за 1 линия се връща, пада глобата за невалидация

От: Агенция Стандарт -
806
Решено! Картата за 1 линия се връща, пада глобата за невалидация
A
A
A

Столичният общински съвет единодушно гласува връщането на месечната карта за градски транспорт за 1 линия. Очаква се тя да може да се купува отново от 15 март. Предвижда се цените да са както преди промяната – 23 лв. на месец за една линия и 35 лв. ако пътуваме само с метро.

Промяната вече мина през Транспортната комисия, а на нея бяха отхвърлени отпадането на глобата от 3 лева, ако не сме се валидирали при качване в градския транспорт. Не беше прието и искането за по-ниски цени на месечните карти. 

Изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев заяви, че картата за една линия се е ползвала средно от около 35 хил. души на месец. 

Връщането на картата за една линия в градския транспорт става 2,6 месеца след като столичните общински съветници бяха премахнали този вариант. Част от пътуващите с градския транспорт искаха да се откажат от използването му, други си купуваха карти, за които твърдят, че няма да използват.

Отпада глобата от 3 лв. за валидация в градския транспорт, но въпреки това валидации ще трябва да се правят в градския транспорт.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com