Разплетоха мистерията с чартъра от Виена с бежанци

Истината от ДАБ

Разплетоха мистерията с чартъра от Виена с бежанци | StandartNews.com

18 лица, които са регистрирани като кандидати за международна закрила в България ще бъдат трансферирани у нас от Австрия, съобщиха от Държавната агенция за бежанците.

Става дума за договорен трансфер на мигранти по реда на Регламент Дъблин, допълват от ДАБ.

Така от агенцията опровергават тиражирано в медийното пространство твърдение за "мистериозен" чартър от Виена, превозващ афганистански и сирийски бежанци.

Данните, че това е първият транш от договорени хиляди, само за първата година са неверни и целят да създадат напрежение в обществото за това, къде ще бъдат настанени бежанците, както и да се спекулира, че ще са на издръжка на  българския данъкоплатец, допълват от ДАБ. И допълват, че като държава-членка на Европейския съюз, България изпълнява стриктно задълженията, произтичащи от Регламента още от 2007 г., като през всичките тези години от заявените трансфери, реално осъществените са 20%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Лука Мудишчев
преди 2 месеца

То у нас така се почва, отначало ни вкарват само главичката (18 папуаса), а после ти го набримчват целия, и то без вазелин (хиляди мангусти)...

Откажи
Христо
преди 2 месеца

Пълна лъжа09

Откажи
Минчо
преди 2 месеца

Дано са малко поне то е ясно че ще докарат и дано ги научат да работят България има нужда от работна ръка ковид ги научи да си мият ръцете и ако България ги научи да работят щее добрен

Откажи