Разкриха причината за пожара в студентските общежития

В 22:40 е получен сигнал за горяща стая

Разкриха причината за пожара в студентските общежития | StandartNews.com

Директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас Николай Николаев даде пълна информация за големия пожар в общежитията на университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Малко след 22 часа вчера огнеборци и полицаи в Бургас бяха вдигнати по тревога, а момчетата и момичетата, живущи в блок 3, са изкарани навън по пижами, като температурата в този момент е била около 5 градуса. Пламъците са погълнали 10-ия и 11-ия етаж.

Шефът на пожарната е на място от първите минути и координира дейността на огнеборците, които се справиха безупречно. 

"В 22:40 е получен сигнал за горяща стая в общежитието. Изпратени са три екипа. Момичето, което е обитавало стаята е включило печка, тип духалка, след което обясни, че е отишла при приятелка. В един момент са я повикали, че гори стаята й.

Опитали се да я загасят с пожарогасители, но вече огънят се е развил и не са успели.

Сработила е пожароизвестителната система и благодарение на сигнала всички са напуснали сградата. Щетите са в рамките на стаята, има и обгаряния в коридора.

Колегите още работят, отдимяваме стълбищната клетка, тъй като всички прозорци са без дръжки, наложи се да счупим прозорците, за да излезе дима", обобщи Николаев пред Флагман.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай