Разкриха трите най-големи страхове на българите

Ново проучване

Разкриха трите най-големи страхове на българите | StandartNews.com

Войната е сред трите най-големи страхове на българите. Това показва проучване на Националния център за парламентарни изследвания. Оказва се, че три думи - война, смърт и криза, предизвикват най-силна тревога в участниците в проучването. Малко над 28% посочват като най-голям свой страх военните конфликти.

За 23% страхът от смъртта е водещ. Този показател е и в пряка зависимост от възрастта - с увеличаване на годините, нараства и страхът от смъртта. Близо 1/5 от българите пък споделят, че икономическата и финансовата криза ги притесняват най-много. В тази група попадат както най-младите, така и най-възрастните участници.

„Войната, като че ли, е най-страшното и значимо тежко събитие в представите на почти всички хора. И на повечето поколения назад във времето. Още повече, че през последните години сме свидетели на такива конфликти”, коментира психотерапевтът Желяз Турлаков пред Нова.

„Степента на тревожност е изключително висока. Ако говорим в психосоциален смисъл, по-скоро психичните разстройства се увеличават, тревожността в хората се увеличава, както и чувството за несигурност за бъдещето, за семейство, за дома, за децата”, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи