Разделно събиране на строителни отпадъци

Столична община ще разшири системата за разделно събиране на отпадъци

Разделно събиране на строителни отпадъци | StandartNews.com

Изграждане на инсталации за оползотворяване на строителните отпадаци, това включва предложението на зам.-кмета по екология Десислава Билева.

През 2021 г. Столична община ще разшири системата за разделно събиране на отпадъци, която работи успешно като пилотен проект в район „Надежда“, и ще закупи нова техника за рекултивация на депата и поддържане на чистотата в града. Това съобщиха от кметството.

Десислава Билева предлага за това да бъдат използвани част от отчисленията, които Столична община е натрупала за намаление на депонираните отпадъци.

С проектите за разделно събиране в районите се обособяват специални места за контейнери за различните типове отпадъци, а част от спестените средства от рециклиране се връщат за облагородяване на квартала, който участва.

Размерът на средствата, които ще бъдат използвани за трите проекта, е 7 млн. лв. Общо натрупаните отчисления по Закона за управление на отпадъците от Столична община са 27 млн. за последните 9 години.

Те ще бъдат използвани поетапно за подобряване на чистотата в града и постигане на целите за „Кръгова икономика“ на Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай