Пуснаха дрогирания лекар от АМ "Струма"

Шофьорът е 37-годишен травматолог, който работи в "Пирогов"

Пуснаха дрогирания лекар от АМ "Струма" | StandartNews.com

Лекарят, който вчера преди обяд беше хванат на АМ "Струма" на кръговото кръстовище за Банкя да шофира след употреба на кокаин, е освободен тази сутрин, съобщава БНТ.

Шофьорът е 37-годишен травматолог, който работи в "Пирогов". Към момента от болницата не потвърждават официално, че става дума за техен служител.

На шофьора му е наложена най-леката мярка за неотклонение - подписка. Той обаче е привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на наркотици. Не е осъждан и няма криминални регистрации.

Проверка на БНТ показа, че лекарят практикува и на още няколко места в столицата. На едното от тях, в квартал "Хиподрума", собствениците на медицинския център заявиха, че не са виждали 37-годишния мъж от няколко месеца.

Появи се информация и че заловеният е преподавател в Медицинския университет. От учебното заведение заявиха за "По света и у нас", че нямат преподавател, който да е задържан.

"Колегите му преглеждат документите, оказва се, че същият е 85-и набор, 37-годишен. Колегите са видели, че водачът се държи малко неадекватно. При направения полеви тест за наркотици с дрегер, който се използва за проверка за наркотици, се оказва, че същият е употребил много сериозен опиат, който е кокаин. Тече досъдебно производство, но мога да кажа само на колегите какво е обяснил, че е бил в провинцията и се е прибирал в София. Нищо повече не е казал. Колегите са разбрали, че е лекар в столична болница", заяви комисар Тенчо Тенев, началник на Пътна полиция - СДВР.

От Пътната полиция в столицата регистрират и тревожна статистика. От началото на годината до момента са заловени двойно повече шофьори, употребили наркотични вещества и седнали зад волана, в сравнение със същия период на миналата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай