Пускат луксозен Range Rover Evoque

Пускат луксозен Range Rover Evoque | StandartNews.com

Компания Land Rover планира да пусне луксозен вариант на кросоувъра Range Rover Evoque, който ще заеме в моделната гама едно място по-нагоре от модификацията Autobiography. Това съобщи изданието CarAdvice, като се позовава на главния дизайнер на британския производител Джери Макгавърн. Според него моделът ще бъде създаден по подобие на флагманския всъдеход на компанията Range Rover SVAutobiography, който дебютира миналата седмица на автомобилното изложение в Ню Йорк. Този автомобил е създаден от заводското тунинг ателие SVO (Special Vehicle Operations), който направи например алуминиевото купе Jaguar E-Type в стила на автомобил с 50-годишна възраст, както и уникалния роудстър Jaguar F-Type Project 7.

Range Rover SVAutobiography, който е достъпен в стандартна и удължена колесна база, има двуцветна окраска на купето, алуминиеви детайли в интериора, стелки от мохер, електрически седалки, хладилник, подвижен под в багажника, направен от дърво и др. екстри.


Кросоувърът във версията SVAutobiography ще стане най-скъпият Range Rover Evoque в семейството. Очаква се цената му да гони 180 000 долара. Освен това Макгавърн потвърди, че се очаква появата на кабриолет Evoque и ново поколение на всъдехода. Обновеният модел бе показан на автомобилния салон в Женева през март. Колата получи светодиодни фарове, малко по-нова външност и дизелови двигатели Ingenium.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай