Психично болен откри стрелба в Лясковец

Има загинал един полицай, потвърди Светлозар Лазаров

Психично болен откри стрелба в Лясковец  | StandartNews.com

Лясковец. Мъж се е барикадирал в дома си в Лясковец и стреля по хората оттам. Главният комисар на МВР Светлозар Лазаров потвърди, че при спецакция е убит полицай, след като стрелецът е открил огън по служителите на реда. Има и трима ранени от рикошет служители на реда.

 

Барикадиралият се мъж има психически отклонения. Той живее в къща, която е в центъра на града точно срещу двора на училището „Максим Райкович". 53-годишният Петко С. Петков е започнал да пише още през миналата година официални писма до директора на училището, че притежава три ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото има непоносимост към деца, предаде БНТ. 

 

Преди седмица директорът на училището помолил учениците да подпишат декларация, че са информирани за заплахата от мъж, че ще бъдат наранени, ако използват спортно-техническите съоръжения. 

 

В следствие тази нощ полицията организира спецоперация след множество сигнали на граждани. Акцията на полицията е започнала в ранните сутрешни часове. Опитали са се да изземат боен арсенал от дома, при което мъжът се е барикадирал и е открил стрелба. Той още е опасен и е заключен в дома си. Лазаров заяви, че лицето се е барикадирало в дома си от 2010 г.

 

Изстрелите в центъра на Лясковец започват около 7:30 часа тази сутрин. Районът на инцидента, в близост до училище "Mаксим Райкович", е отцепен. Главният комисар на МВР заяви, че няма опасност за живота на жителите на Лясковец. Спряно е газоподаването в района на къщата на стрелеца, за да бъде предотвратен евентуален взрив. Според информация на органите на реда, Петко Петков може би разполага с огромен боен арсенал.

 

На мястото на инцидента пристигна по-късно и Светлозар Лазаров. В парламента пък по случая ще бъде изслушан вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай