Първи подробности за ужаса с мигранти в Алдомировското блато

Инцидентът по тъмна доба с мигранти е станал след бясна гонка с полицаи.

Първи подробности за ужаса с мигранти в Алдомировското блато | StandartNews.com

Първи подробности за ужаса с мигранти в Алдомировското блато. Водачът на превозното средство не се е подчинил на стоп палката на органите на реда, а след това е започнала гонитба. Шофьорът се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.При инцидента се съобщава за един загинал и няколко ранени. По първоначални данни шофьорът на автомобила е сърбин и е сред ранените. Той е превозвал 16 мигранти.

ВИЖ ОЩЕ: Нов ужас с мигранти. Загинал и много ранени

От МВР потвърдиха, че малко преди полунощ вчера е засечен автомобил, на който е даден знак да спре. Водачът обаче продължава, преследван е от екип на полицията и се е ударил в циментова бализа, след което колата се е обърнала.

Установени са 16 мигранти, като един от тях е починал. Другите са настанени в болница и няма данни да са сериозно пострадали. Задържан е и шофьорът на автомобила, който е чужденец.

От Спешна помощ потвърдиха за инцидента. Оттам уточниха, че на място са изпратени 6 линейки, а пострадалите са откарани в 3 столични болници - "Св. Анна", "Пирогов" и ИСУЛ.

Междувременно стана ясно, че в Окръжна болница са настанени 4 бежанци -  единият е с комоцио, другите трима са прегледани и поверени на полицията. Мигрантите са на възраст между 15-25 години.

Образувано е досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай