Първи подробности за дрона-бомба. Военен проговори

Към него е прикрепена мина

Първи подробности за дрона-бомба. Военен проговори | StandartNews.com

Първи подробности за дрона с бомба на брега в Тюленово. Оказа се, че към него е прикрепена мина.

ВИЖ ОЩЕ: Дрон паникьоса Тюленово. Има ли бомба?

"Редно е да се извикат екипи от военноморските отряди. Те биха могли, след като обезвредят апарата, да кажат по-подробно.

Най-вероятно това е дошло от войната в Украйна. Това е опит вероятно на украинската страна да атакува военноморски обекти на кримския полуостров", коментира в ефира на Нова телевизия военният експерт Васил Данов, коментирайки откритото оръжиев неделя вечер.

"Има взривно устройство и мина на летателния апарат. Прилича ми на мина, която може да повреди морски съд, но най-вероятно би нанесла поражения на жива сила – на хора. Твърде малка е, за да нанесе сериозни последици на плавателен съд", каза той.

"Като гледам колко е малък дронът. Вероятно има малък обсег на действие. По-скоро е плавал дълго, докато е стигнал до нашите граници", обясни Данов.

"Предполагам, че трябва да бъде активирано по начин, по който е замислено, че да нанесе последствия. Има защитни устройства, щом досега, докато е носено, не е избухнало, то най-вероятно идеята му е да се докосне от човек или до боен кораб, за да се активира. Може устройството да е повредено от морската вода", уточни още експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай