Първи думи на жената до Петър, който прегази 15-годишно момче

СДВР с покъртителни разкрития

Първи думи на жената до Петър, който прегази 15-годишно момче | StandartNews.com

Прокуратурата и полицията в столицата направиха съвместен брифинг, за да дадат подробности относно трагедия от събота вечер в центъра на София. 37-годишен пиян шофьор прегази 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата. Петър Тодор е карал с над 2 промила алкохол в кръвта. В колата са били жена и дете.

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за трагедията на пешеходна пътека в София

Припомняме, че ужасът се случи малко след 21 часа в събота вечер. Свидетели разказаха покъртителни подробности за първите минути след удара.

ВИЖ ОЩЕ: Стана ясно кой е шофьорът убил дете на пешеходна пътека в София

Катастрофата е станала на 2-и септември около 21:17 на кръстовището между улиците „Гурко“ и „Шишман“ в София, съобщи шефът на СДВР старши комисар Любомир Николов.

ВИЖ ОЩЕ: Първа снимка на мерцедеса, с който пияният Петър прегази момче ФОТО

Поради неосъобразена скорост и неадекватно поведение на пътното платно, 37-годишен водач на мерцедес е прегазил лице. При пристигане на място на екипи смъртта на лицето е установена, продължи Николов.

ВИЖ ОЩЕ: Пиян шофьор прегази тийнейджър насред София

Водачът е придружаван от жена и нейното дете. То не е негово дете, съобщи още комисарят.

ВИЖ ОЩЕ: Лавина от гняв! Още по-строги мерки за смърт на пешеходна пътека

Към настоящия момент сме събрали доста информация, от която може да се предложи, че лицето е виновно. Мъжът не е направил опит да избяга. Има една криминална регистрация през 2005 година, където има образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол и едно провинение за превишена скорост през 2020 година, когато му е наложена глоба в размер на 100 лева, заяви Николов, цитирайки данните на СДВР.

Има санкции за неспазване на пътната маркировка. Водачът обаче не се води системен нарушител на пътните правила, допълни той.

С лицето не сме провеждали процесуално следствени действия. Още се установяват обстоятелствата. От това ще стане ясно кога е пил, къде и колко е пил. Тестът за дрога е отрицателен, каза старши комисар Николов.

Колата не е на името на Петър Тодоров, регистрацията на автомобила е на друго лице.

Жената е очертала маршрута на движение и обстоятелствата, поради които е настъпило това произшествие. По думите й тя не е опитвала да го спре, защото не се е държал неадекватно.

Едва 400 метра е карал пияният Петър Тодоров, преди да блъсне и убие дете на пешеходна пътека в София снощи. Той се качил на колата от читалище "Славянска беседа", а катастрофата станала на кръстовището на ул. "Гурко" и ул. "Цар Иван Шишман", съобщи още директорът на СДВР.

Тодоров е обвинен, че е причинил катастрофата при евентуален умисъл. "Карал е по начин, по който неминуемо би довел до такива обществено опасни последици", посочи зам.-градският прокурор на София Иво Илиев. И обясни, че Тодоров е карал с поне 80 км/ч, липсва спирачен път преди катастрофата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай