Първи думи на убиеца с поршето, карал със 195 км/ч

Съдът гледа мярката за неотклонение на 39-годишния мъж

Първи думи на убиеца с поршето, карал със 195 км/ч | StandartNews.com

"Съжалявам са случилото си. Не съм искал да стане така. Извинявам се на всички, също и на моето семейство. Не съм карал след употребата на алкохол и наркотици". Това заяви Димитър Любенов, шофьорът, предизвикал катастрофата с поршето си на Околовръстното шосе в София, на влизане в съдебната зала, пише Блиц. 

Съдът гледа мярката за неотклонение на 39-годишния мъж. 

В съдебната зала стана ясно, че той е карал със 195 км/час, а ограничението е  80 км/час. 

При катастрофата загина френски гражданин, а други двама са в болница - французойка и българин.

С опасност за живота остава 62-годишната френска гражданка, тя е в болница "Св. Анна" със счупен таз, фрактура на гръбнака и черепно-мозъчна травма.

39-годишния Димитър Любенов е шофирал пиян и дрогиран, показа резултатите от тестовете му. Според разследващите той е приел кокаин непосредствено преди да се качи на спортната си кола, защото той е наркотик, който бързо се разгражда в организма. Карал с 1,73 промила алкохол в кръвта.

Причинилият на катастрофата на Околовръстното бил с 35 фиша за нарушения на пътя.

Свидетели твърдят, че е имало очевидна близост между задържания шофьор и служителка на полицията, която присъствала на местопроизшествието, пише dnes.bg.

"Направи впечатление онази вечер едно непристойно поведение на служител на МВР от "Охранителна полиция". Тя беше в неестествена близост с извършителя на престъплението и неговия съдружник - кикотене, физически контакт чрез потупване, фамилиарничене и като цяло непристойно поведение на униформен служител, което уронва престижа на многото достойни работещи служители в МВР. Бих казала, че изключително много наподобява случая "Семерджиев" - като тамошната полицайка", сподели видяното Биляна Борисова.

От прокуратурата отговориха, че на този етап нямат данни за "полицейски чадър" над задържания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай