Протестът на такситата даде резултат, колко скачат тарифите

Водачите искат цената на километър превоз да стане минимум 1,15 лева

Протестът на такситата даде резултат, колко скачат тарифите | StandartNews.com

Доклад за промяна на тарифите на такситата в София ще бъде изготвен в понеделник в Столична община.

Това стана ясно след днешния протест на таксиметровите шофьори, които поискаха да бъдат вдигнати цените за превоз на пътници, съобщи БНР. Те отчитат, че в момента има отлив на клиенти, но цени от 77 стотинки на километър през деня и 87 стотинки през нощта са ниски. Водачите настояват дневната тарифа да стане 1,15 лева за километър, а през нощта - 1,32 лева.

Представители на Националния таксиметров синдикат се срещнаха със заместник-кмета по направление "Транспорт и градска мобилност" в Столичната община Кристиян Кръстев, съобщи Красимир Цветков - председател на таксиметровия синдикат. "Беше поет ангажимент, че още в понеделник становището на Дирекция "Транспорт" и на Финансовата дирекция ще бъде представено на "Транспортна комисия" и ще бъде изготвен

Освен вдигане на тарифите те поискаха оставката на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

„Ние няма как да издържим, затова колите ни  работят в студеното на празни обороти, защото е много студено и направо не се издържа вече. Откакто учениците и детските градини са затворени, е страшно. Всичко вече е фалит, а големите фирми как издържат не знам.“, оплакаха се шофьори.

Близо 2000 автомобила вече не работят заради ниските цени, невъзможността за поддръжка на колата, да плащат данъци и да се грижат за семействата си.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай