Промоутърът Хрюнов: Полицията трябва да разследва Кличко

Промоутърът Хрюнов: Полицията трябва да разследва Кличко | StandartNews.com

Известният руски промоутър Владимир Хрюнов разказва в интервю за Газета.ру за тайната на ръкавиците на Владимир Кличко.

- Какво ви направи впечатление в последния бой на Кличко с Пулев?

- Заинтригува ме странна тема, която отдавна се обсъжда - ръкавиците на Кличко и на Пулев. Нов производител (това е втори бой на Владимир с тях), но съвършено различен ефект. След всеки удар на Владимир Пулев рухваше и падаше като домат. Самият Пулев говори за това след боя. Смятам, че това е факт, който трябва да бъде разследван, може би, дори от полицията в Хамбург. Защото това е реална ситуация, в която видяхме, че Пулев получи увреждане на своето здраве. И както изглежда, този бокс минава всякакви граници: Кличко или виси на теб, или удря с тези свои ръкавици. Видяхме какво направи той с лицето на Пулев. Разговарях с един американски журналист, който също се интересуваше от проблемните ръкавици. И той се зае да разкодира краищата на абсолютно всички боеве на братя Кличко. Първото, което правят, е незабавно да свалят ръкавиците и човек от щаба им ги прибира. Второ - те режат бинта направо на ринга и го предават на човек, който в плик го отнася, за да не попадне в чужди ръце. Мисля, че ако се публикува и сезира боксовата комисия, трябва да открие щат, който да бъде обучен и да следи внимателно дали това, което правят, е по регламент.

- Тоест според вас това е главният фактор за победата, а не тактика и техника?

- Кличко добива предимство, като се старае да контролира абсолютно всичко - това е видно. Неограничено количество бинт по време на тренировка и достатъчно странна ситуация по отношение на наблюдението: присъстват супервайзери на всички организации, докато при Пулев само титлата на IBF.

- Но това е решение на мениджърите на Пулев.

- Очевидно, че за тях това са наказателни плащания. Но от друга страна, това е допълнителна възможност за контрол, можеш да сезираш не една, а няколко организации.

- Тази възможност я изпуска "Зауерланд", която представлява българина, а не ги лишава Кличко от това.

- Смятам, че полемиката вървеше до бой. И те разбраха, че възможност да се жалват не съществува. Това, което сега не ми харесва, са коментарите на фенове от Украйна, които задължително споменават националността на противника - "българско парвеню", такъв бил, онакъв бил. Това е спортно състезание: двама боксьори се бият. А тази посока е представена по начин, който има някаква политическа окраска. Подписването на договор с HBO говори, че клоунът, който водиха навсякъде с тях, сега ще се опитат да го направят съперник. Имам предвид Шанън Бригс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай