#ПромениКартинката с фасовете. Изложба пред Народния театър

Филип Морис България стартира информационната кампания. "Стандарт" е партньор

#ПромениКартинката с фасовете. Изложба пред Народния театър | StandartNews.com

Изложба на информационната кампания #ПромениКартинката пред Народен Театър разказва фактите около проблема с неправилно изхвърлените цигарени фасове

Всяка секунда по света се изхвърлят неправилно десетки хиляди фасове, за чието разграждане са нужни между 3 месеца и 15 години. За да алармира за този проблем, Филип Морис България стартира информационната кампания #ПромениКартинката, която цели да повиши информираността за замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и да провокира към отговорно потребителско поведение.

Кампанията продължава да разкрива фактите около проблема с откриването на изложба в столицата пред Народен театър „Иван Вазов“.

Със съдействието на вестник Стандарт и с подкрепата на Столична община, информационните пана включващи атрактивни визии и данни за замърсяването на околната среда с фасове, ще могат да се видят от 9-и май до 23-и май.

От старта на кампания #ПромениКартинката тя привлича вниманието на обществото с различни инициативи. През лятото на 2021 г. бяха поставени въздействащи визии по 40 плажа на българското Черноморие, а през есента бяха организирани доброволчески акции по почистване в 5 български града: Пловдив, Благоевград, Варна, Бургас и Русе.

По време на почистванията близо 180 доброволци, над 50 служители на Филип Морис България, партньори и поддръжници от местните общини събраха общо 620 кг фасове и други отпадъци. На Световния ден за почистване на околната среда, 18 септември, пък бе открита и едномесечна изложба с информационни пана на #ПромениКартинката в Градската градина в Пловдив. Веднага след това изложбата се пренесе и в София в градинката на НДК, където атрактивните визии провокираха вниманието на минувачите.

И тази година кампанията не спира с инициативите. Първа в списъка е вълнуващ видео проект със студенти 2-и курс от НАТФИЗ. През пролетта и лятото #ПромениКартинката продължава с призива „да променим картинката и в арт-кварталите на България“ - пространствата, които привличат с многообразието от активности, посветени на изкуството, образованието и развитието на градската среда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай