Проф. Рачев усмихна българите. Най-чаканата прогноза

Сняг ще се появи чак в четвъртък, времето ще е мрачно

Проф. Рачев усмихна българите. Най-чаканата прогноза | StandartNews.com

Източник: бТВ

В близките дни сняг по ски курортите ще има, съобщи пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев. Той обаче отбеляза, че до събота ще продължи да е по-топло от обичайното за сезона и до тогава ще е "типично ноемврийско време - мрачно и влажно".

В четвъртък през страната ще мине средиземноморски циклон, който ще мине основно в югоизточната част на страната. С него ще дойде и снегът, и застудяването за почивните дни. "Преди малко докато си пиех какаото прехвърчаха заблудени снежинки, откъде са дошли и те не можаха да ми отговорят", пошегува се професорът. И добави - чака ни "смутно време до събота и неделя", когато времето ще захладнее.

Сняг ще се появи чак в четвъртък, времето ще е мрачно.

Шофьорите ще трябва да внимават - сняг и ниски температури и поледици ще причинят поледици на всички проходи от днес до четвъртък.

В Пампорово и Банско все още е топло, в Боровец обаче оръдията за сняг работят, а на височина от над 1200 м температурите от днес ще бъдат отрицателни. 10-20 см нов сняг се чакат и на Пампорово.

В Стара Загора с идването на циклона ще има дъжд от сряда до петък.

Рано сутрин на много места в страната има опасност от "черен лед" - асфалтът изглежда сух, но върху него има фина "пързалка" от лед.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай