Проф. Рачев с голяма новина за Гергьовден

Времето на празника

Проф. Рачев с голяма новина за Гергьовден | StandartNews.com

Днес и утре над цялата страна ще е слънчево, съобщи за „Телеграф“ проф. Георги Рачев. Студът най-после ще отстъпи място на топлото пролетно време през предстоящата седмица. Спокойно можем да хвърлим якетата в гардероба и да извадим късите ръкави, каза климатологът.

По думите му ще остане топло до средата на седмицата. Прогнозата е за типично майско време, изтъкна проф. Рачев. В четвъртък се очаква леко застудяване. Температурите ще паднат с до 2-3 градуса, а след ден-два отново ще се повишат.

На Гергьовден ни очаква приятно време, като живакът ще бъде между 18 и 23 градуса. На празника ще вали топъл краткотраен дъжд. Чадъри ще ви трябват около обед в Западна България и в следобедните часове в източната част на страната и в планинските райони. Със сигурност няма да вали през целия ден, както е в зимните месеци, подчерта климатологът.

Агрометеорологичната обстановка е благоприятна, каза още той. Пролетните култури царевица и слънчоглед вече прорастват и образуват листа. В сряда и четвъртък ще е благоприятно за третиране с необходимите препарати, за които е необходимо да няма валежи, обясни проф. Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай