Проф. Георги Рачев обеща чудо с времето на 6 февруари

Ще се случи нещо необичайно

Проф. Георги Рачев обеща чудо с времето на 6 февруари | StandartNews.com

Чудо с времето на 6 февруари обеща топклиматологът проф. Георги Рачев. Той прогнозира затопляне, което започва от уикенда. И към понеделник вече силно ще се усеща.

Във вторник наистина на плажа по джапанки или по-леки обувки в кладенчова вода, тъй като температурите ще стигнат до 20 градуса, каза по бТВ професорът.

На шести, точно вторникът, ето, погледнете го това вече оранжево петно над Балканите, по-топло от Мадрид, където отбелязаха почти 30 градуса преди няколко дни.  По целите Балкани и в България нищо чудно да има температури от 20 градуса, добави той.

Всичко зависи от това как ще духне този югозападен вятър, но със сигурност ще повиши температурата до 15-16 градуса, особено в югоизточна част, каза още Рачев.

Той обяви и колко ще се задържи това хубаво време. Според него след 10 януари се очаква да се захлади отново.

Проф. Георги Рачев разочарова скиорите. В ниското условията няма да са добри. Например в Боровец на 1300 метра надморска височина минималните температури сутрин ще са високи, а обедните – двуцифрени, да не говорим за Пампорово. Все пак отъпканият сняг ще се запази, и в сутрешните, и във вечерните часове ще има възможност за ски, обясни проф. Рачев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай