Събота,

Продължава издирването на изчезналите баща и син

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

И днес продължава издирването на изчезналите баща и син в Стара планина. Вчера за спасителите се появи лъч надежда, след като към 13 ч бяха открити следи от двамата планинари. При обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера), планинските спасители и доброволци намериха челник, вероятно на някой от издирваните. Проверени са всички постройки, в които изчезналите биха могли за намерят подслон, но засега без резултат.

ВИЖ ОЩЕ: И армията търси изчезналите туристи /ОБНОВЕНА/

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора са в неизвестност от 11:00 ч. на 5 февруари. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. В търсенето се включи и армията.

17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 спасителни кучета обхождаха нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха 8 доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Труден терен, насечена и гориста местност в по-ниските части и над еднометровите преспи, са затруднили издирването. Изключително лоши са били и метеорологичните условия. Вятърът е бил със скорост 15 м/сек по билото на планината, а температурата - минус 8 градуса, което се усеща като минус 25 градуса заради вятъра.

Към 18 ч. търсенето бе прекратено заради тъмнината. Тази сутрин  обходите на спасителните отряди продължават, съобщиха от Планинската спасителна служба.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички