Признание. С колко пари живее Хампарцумян

Той е пенсионер и разкри сумите

Признание. С колко пари живее Хампарцумян | StandartNews.com

Банкерът Левон Хампарцумян направи интересни разкрития за себе си в сутрешния блок на "Нова телевизия". Той участва в дискусия, свързана с вдигането на заплатите. 

"Около 1 милион души са напуснали България през последните десетина години. Съществена част от тях са работници, които в други системи и по-добре подредени икономики нямат нужда от профсъюзи да им вдигат заплатите. Просто си взимат високи заплати и са доволни. По същия начин е и тук. Да сте чули IT-тата да стачкуват за пари?

Има сегменти, където уменията са дефицитни и там няма нужда от профсъюзи. Има сегменти, където има повече желания за доходи, без да има резултат. Работещите винаги трябва да имат очаквания и да се опитат да получат по-високо възнаграждение. Понякога трябва да си подобрят уменията, да научат нещо ново, да бъдат актуални в това, което правят. Като във всеки друг сектор", каза той.

След това той бе провокиран от икономиста към КТ „Подкрепа” Ваня Григорова да каже какви доходи има. "Аз съм пенсионер и получавам максималната пенсия. Имам и някакви наеми, инвестиции и т.н. Аз имам 50 години трудов стаж, включително в "Кремиковци". Не съм бил винаги някакъв банкер и нещо такова. Имам изобретения, които са помогнали на държавата да се живее по-добре. Имам един куп неща, които ми дават основание да искам да живея добре. Бил съм български работник, и от работническата класа и знам какво е", обясни той.

"Кредитът е заем от вашите бъдещи доходи. Ако се чувствате уверени в доходите си и вярвате, че те ще нараснат, можете да си направите сметка колко кредит да изтеглите. Банката прави същата сметка, за да ви дисциплинира. Взимането на кредит и в добри и в лоши години, когато си на ръба на възможностите, не е добра идея, защото ситуациите се променят", каза още Хампарцумян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай