Приятели на Алексей проговориха! Изкараха уникални факти

Какъв човек е бил и как се и стигнало до разстрела

Приятели на Алексей проговориха! Изкараха уникални факти | StandartNews.com

В  случая с Алексей Петров бе нарушен един принцип.Поговорката „Всяко чудо за три дни“ се оказа невярна – показното убийство предизвика сериозен трус в държавата и продължава да е сред челните новини.

Политици, бизнесмени, анализатори вещо се изказват за живота на Петров, сглобен от публикации през годините в интернет, правят се предположения от кои среди най-вероятно е поръчителят, но до момента нито от него, нито от стрелеца има открита някаква следа.

Оказа се, че освен теоретични „познавачи“ на делата му, Алексей Петров обаче е имал и истински приятели и познати, които винаги ще го помнят с добро. Двама от тях са от Благоевградска област, пише struma.bg.

Единият е бившият общински съветник в Благоевград Орлин Тимов, регионален управител на „Лев Инс“ за Югозапада и изключително близък приятел на Алексей Петров от 30 години. Другият е ексдиректорката на детска градина в Гоце Делчев Айрет Гюрова, съпруга на бившия зам.-кмет на града Тодор Гюров, която през последните години бе адвокат в София.

Ето какво разказаха за Алексей Петров Тимов и Гюрова:

"Запознахме се с Алексей покрай братовчед ми от санданското село Хърсово, който беше барета", казва Орлин Тимов.

Сприятелихме се много бързо. Той беше невероятен човек и единственото, което искаше, е България да се оправи.

Заставаше открито срещу всички крадци и далавераджии и директно ги обвиняваше, затова мнозина се страхуваха от него – и представителите на ъндърграунда, и на бизнеса, и политици. Част от тях и днес продължават да бълват глупости за него – то не бяха октоподи, то не бяха калмари, а в крайна сметка нищо не бе доказано в съда.

В същото време Алексей не се боеше от никого и това още повече ги озлобяваше.

През всичките тези 30 години с Алексей сме се срещали стотици пъти, ходили сме си на гости. Бил съм свидетел десетки пъти как помагаше на хората, и на познати, и на непознати – с пари, работа, с връзки, спасявал им е бизнеса… Не, такъв човек не може да бъде лош.

Напоследък говореше, че след двете неуспешни покушения срещу него вече няма кой да се занимава с него. Въпреки това в София си имаше охрана – още от времето, когато направи „Лев Инс“.

Тогава имаше убийство на една бивша барета, мисля че беше сикаджия, и Алексей си нае гардове, на които плащаше сам. При мен в Благоевград обаче винаги е идвал без гардове, при майка си ходеше без охрана – ползваше ги момчетата само в столицата.

А на пътеката във Витоша, където го застреляха, той така практикуваше – спираха колата в началото й и той оставяше гардовете там, докато се разходи.

"Тълпяха се около него не заради идеите, а заради заплатата", споделя пък Айрет Гюрова от Гоце Делчев.

По повод рождения му ден – 50-годишния му юбилей, освен семейството и близките му, бяха поканени в най-тесен кръг приятели и колеги – около 30 човека. Между тях бе и една доста известна журналистка, която освен че яде и пи на масата му, не спря да хули него и близките му. Поговорката „Храни куче да те лае“ в случая е абсолютно уместна.

За съжаление, това е животът ни. Често уж сме заобиколени от приятели, които от все сърце ти желаят злото. Като прибавим и ксенофобията, картинката става още по-трагична.

Аз не коментирам нападките на озверелите и озлобени хора. Дали и доколко имат право да го съдят, не мога да знам. Едно обаче е безспорно – да си бил Асан и да си роден в с. Бабинци, да се превърнеш в Алексей Петров – антимафиота, баретата, бизнесмена, от когото се боят мнозина от уж факторите в страната, не е шега работа. За всичко това, освен амбиция и труд, се иска и интелект.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай