Присаждат цяла нощ ръце

Струг обезобрази мъж, 3 екипа се борят за живота му

Присаждат цяла нощ ръце | StandartNews.com

София. Хирурзи от ИСУЛ цяла нощ шиха отрязана ръка на столичанин. Мъжът прерязал с дървообработваща машина двете си ръце и обезобразил лицето си. Все още не е ясно дали инцидентът е бил случайност или опит за самоубийство. По непотвърдена информация той е бил докаран в болницата с частна кола, а майка му е носела двете ръце в плик.

Спешната операция по пришиването е започнала около 5 часа в понеделник вечерта в ИСУЛ. Тя е продължила до 7 ч. сутринта под ръководството на д-р Бинка Попова в клиниката по ортопедия и травматология.

"Цяла нощ продължи операцията. Сменяха се 3 екипа. През цялото време беше доц. Бинка Попова. Интервенцията беше сложна и бе извършена под микроскоп", казаха от пресцентъра, цитирани от Блиц.

Пациентът ще остане цяла седмица в реанимация. Едва тогава може да се каже дали ще оцелее след сериозните поражения. Лекарите са зашили едната ръка под микроскоп, но другата не са успели, тъй като е била силно натрошена. Операцията е извършена с три екипа по анестезиология.

Четвърти екип от клиниките по УНГ и лицево-челюстна хирургия спасява след това лицето му, казаха от болницата. Новата операция е продължила повече от час. В момента пациентът е в реанимация с опасност за живота. До седмица ще стане ясно дали организмът му ще приеме реплантираната ръка, обясниха още от ИСУЛ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай