Принц Ангел поема короната на цар Киро

Под проливен дъжд се състоя погребението на Кирил Рашков

Принц Ангел поема короната на цар Киро | StandartNews.com

Принц Ангел ще поеме тежката "корона" на баща си цар Киро. Това казаха близки до ромската фамилия, които днес изпратиха в последния му път Кирил Рашков, съобщи Агенция "Монитор". А на въпрос кой сега ще поеме тежката „царска“. Дали Ангел ще да пожелае да се титулува „цар“ след смъртта на баща си, не е ясно. „Мешерето ще каже“, казаха опечалените.

Под проливен дъжд се състоя погребението на самопровъзгласилия се за цар на ромите Кирил Рашков. Опелото бе в черквата на Централните гробища в Пловдив, където се намира и гробницата на фамилията му. Там вече е погребан синът му Иван, отишъл си преди години млад от тежка болест. Злите езици говорят, че под земята имало цяла стая, оборудвана с всичко най-необходимо за отвъдния живот, като например телевизор и холна мебел, съобщи още "Монитор".

За погребението на баща си от затвора бе пусната дъщеря му Събка, която миналата година призна за трафик на 2 кила кокаин от Турция, пое изцяло вината и се сдоби с присъда.

Площадчето пред самата черква пък се оказа затрупано с луксозни лимузини и джипове, повечето от които с чужди номера. „От цялата страна дойдоха хора да го изпратят в последния му път. Може да беше мразен от мнозина заради случилото се в Катуница, но той помогна и на много българи, включително и на много политици. А те се отрекоха от него впоследствие“, коментираха близки на фамилията.

Жена на цар Киро - Костадинка, с която са заедно над 50 години, понесла много тежко загубата. Сълзи се леха и от очите на дъщеря му Събка.

Кирил Рашков почина от инфаркт в нощта на 2 април. След смъртта му хора от Катуница се уговаряха да ходят на погребението с плакатите „Няма да забравим, няма да простим“, но такива не бяха забелязани на Централните гробища под тепетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай