Престъпници на пътя ли сме? Криминален психолог ни шокира

Хората все повече прибягват до физическа саморазправа и изземват функциите на институции

Престъпници на пътя ли сме? Криминален психолог ни шокира | StandartNews.com

Българските шофьори проявяват агресия, която е в сериозни размери, и допринася за ширещото се насилие на пътя и ужасните катастрофи, които отнемат човешки животи. Това става ясно от случаите, на които сме свидетели всеки ден и които започнаха да изваждат хората на протести.

„Не мога да кажа, че сме толерантни по пътя и не само в София. Да влезеш в колата е все едно да застанеш зад клавиатурата. Там стават големи революционери и много ги разбират нещата. Колата става защита и се сдобиваш с кураж и смелост“, коментира пред бТВ криминалният психолог Тодор Тодоров.

„Действителността е такава, че хората все повече прибягват до физическа саморазправа и изземват функциите на институции и да раздават „правда“, каза Тодоров.

„В други държави, когато се проявява агресия, съдът може да те накара да идеш на терапевтична сесия и ако не се справяш, да не ти върнат книжката. Тук това го няма“, констатира психологът.

Той добави, че в системата на МВР се наблюдава много сериозна деморализация и даде пример със служителя на ГДБОП, заловен да шофира след употреба на наркотици.

„Проблемът в системата е много сериозен. Често общувам с колеги в системата. Такава деморализация в служителите не съм виждал в последните 24 години. Този човек, ако взима перманентно наркотици, няма как началниците или колегите му да не са го забелязали. Сега се петнят всички служители. Ако този човек не взима постоянно наркотици, а е подтикнат заради някакво събитие към това, също е проблем. Аз още днес бих отишъл с тестове в отдела на този човек“, каза Тодор Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай